Kalorifer Tesisatı Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda sizlere Kalorifer tesisatı nasıl yapılır?  Tesisat yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Kalorifer Tesisatı Fiyatları ne kadardır? Gibi merak edilenleri anlatmaya çalıştık. Faydalı olması dileğiyle.

Kalorifer sistemini şöyle açıklayabiliriz. Isı enerjisini üreten cihazın oluşturduğu enerjiyi   ortama aktaracak olan sisteme iletilmesidir. Örnek olarak ısıyı üreten kombiden gelen enerjinin radyatörlere aktarılmasıdır. Verimli ve etkin bir ısınma sağlanması için kalorifer tesisatının doğru bir şekilde yapılması büyük önem taşımaktadır.

Kalorifer tesisatındaki en önemli etken ısı kaybını minumum seviyede tutmaktır. Bundan dolayı olabildiğince borular düz ilerlemeli boru uzunlukları kısa tutulmalı gereksiz dönüşlerden kaçınılmalıdır.

İkinci bir etkende radyatör seçiminin doğru yapılmasıdır.Kalorifer tesisatı yapılmadan önce Bu konuda uzman kişilerden danışmanlık alınmalı ve evin ısı kaybı iyi hesaplanması gerekmedir. Kullanılması gereken radyatör miktarı iyi  analiz edilmelidir.Gereksiz radyatör kullanımı daha fazla fatura gelmesine sebep olmaktadır.Yeterli miktarda radyatör kullanılmadığı takdirde ise evimiz ısınmayacaktır.

Son etken ise Kombinin yerinin doğru seçilmesidir.Kombinin yeri mutfak ve Banyoya yakın olmalıdır.Uzak olması durumunda su sarfiyatı daha fazla olacaktır. Sıcak suyun ulaşması için kombi daha çok çalışacak ve gaz tüketimide daha fazla olacaktır.

Kalorifer Tesisat Sistemleri 3 Türlüdür.

Plastik Tesisat

Plastik tesisat sıva üstü ve sıva altı olmak üzere iki türlüdür. Günümüz teknolojisiyle beraber kullanılan malzemelerin kalitesinde artış olmuştur. Gelişen teknolojiyle beraber plastik borulardaki kompozit kaplama ısı kaybını minimun seviyeye indirgemektedir.

Mobil Sistem

Mobil sistemde ise Cihaz ile radyatör arasında doğrudan bağlantı sağlanmaktadır.Cihazda ısıtılan su önce kollektöre aktarılır. Daha sonrada kollektörden eşit miktarda sıcak su radyatörlere aktarılmaktadır.

Yerden Isıtma

Yerden ısıtma sisteminde radyatöre gerek duyulmaksızın kollektör vasıtasıyla özel üretimiş borulara aktarım sağlanır. Bu özel üretim borular sap altına serilir.